Realisatie van afdichtingen

Realisatie van afdichtingen

Ter aanvulling op de plaatsing van gietasfalt, kan Gama ook afdichtingswerken leveren. We werken met twee soorten producten:

  • Bitumineuze membranen (van een dikte van 4 of 5 mm) die volledig aansluiten op de draagconstructie. Dit gebeurt afhankelijk van de grootte van de oppervlakte en de toegankelijkheid met de hand of met behulp van machines. Voor een dergelijk membraan dient vooraf een bitumineuze primer op de draagconstructie te worden aangebracht, of nog beter een impregnering met een laag hars bestand tegen vocht. De eisen met betrekking tot de staat van de betonlaag zijn dus belangrijk (de weerstand van de oppervlakte tegen tractie, gelijkheid, etc.). We kunnen een egaliserende bitumineuze massa bieden in het geval dat er teveel beschadigingen in het oppervlak zijn om ze te kunnen herstellen.
  • Een afdichtingslaag van gietasfalt, geplaatst los van een draagconstructie (met behulp van een glasvlies). Deze oplossing is niet geschikt bij een hellende ondergrond. Een afdeklaag van gietasfalt wordt over het algemeen in twee lagen uitgevoerd, met een totale dikte van 15 mm. Een voldoende aantal afvoeren door de draagconstructie is nodig om de damp die ontstaat door de vochtigheid in de draagconstructie af te voeren.

Het realiseren van een een afdichtingslaag brengt normaal gesproken specifieke details met zich mee: waterafvoeren (sterfput, drains), verticale onderdelen, etc. Voor deze details kunnen we technische oplossingen bieden met producten die onderling compatibel zijn: Z-profiel aansluitingen, geprefabriceerde bitumineuze afkantingen, slabben, afwateringsroosters, vloeibare afdichtingsproducten, ....